Utdrag ur belastningsregister

Från och med 1/1 2020 kräver RF att alla som är över 15 år och regelbundet kommer i kontakt med barn och ungdomar ska visa ett begränsat utdrag ur belastningsregistret. Detta gäller även dig som dömer fotboll. Här kan ni läsa mer om vad du behöver göra och varför vi kontrollerar belastningsregistret.

RF har beslutat att alla som regelbundet kommer i kontakt med barn eller ungdomar, i sitt idrottsutövande, ska visa ett utdrag ur belastningsregistret. Detta gäller från 1/1 2020. VFF påbörjade detta arbete förra året, men pga Covid-19 stannade arbetet av. Nu har vi återupptagit arbetet med att kolla belastningsregisterutdrag. För att få döma fotboll 2021 krävs uppvisat utdrag ur belastningsregistret. Om du vill veta mer klickar du här för att läsa informationsbladet som RF tagit fram. Du kan även läsa mer på Riksidrottsförbundets hemsida om du klickar här.

Det du behöver göra är att gå in på Polisens hemsidan och skriva ut en blankett för att begära ut ett utdrag ur belastningsregistret. Klicka här för att komma till rätt blankett och få mer information hur du begär ut ett utdrag. Efter att du skickat in blanketten kommer det dröja någon vecka innan du får utdraget hemskickat. När du fått det ska du visa upp det för Fredrik Sandström på VFFs kansli. Enklast är att du skickar det till honom med posten(se adress nedan). Kuvertet ska inte öppnas utan vidarebefodras oöppnat till Fredrik.

Adress dit ni skickar registerutdraget:
Fredrik Sandström
Värmlands Fotbollförbund
Idrottens Hus, Box 10
65102 Karlstad

Om ni har några frågor om detta kontaktar ni Fredrik Sandström, tel: 054-770 71 02 eller mail: Fredrik.Sandstrom@varmlandsff.se